Jornades URBARCT: Del Huerto a la ciudad (A Coruña)

divendres
14
09:30h
mai 2021
Data de finalització: dissabte, 15/05/2021 - 18:30

El futur de l'alimentació a les ciutats de el món es debat a La Corunya

Els dies 13 i 14 de maig, La Corunya acull un esdeveniment internacional on es debatran sobre el futur de l'alimentació urbana sostenible.

L'esdeveniment comptarà amb la participació de representants d'institucions i ciutats internacionals i nacionals que són exemple per les seves bones pràctiques en l'impuls polítiques alimentàries sostenibles.

Els dies 13 de maig a la tarda i el 14 de maig al matí, el Punt Nacional URBACT i l'Ajuntament de La Corunya organitzen "De l'Hort a la Ciutat", un esdeveniment conjunt entre els programes europeus URBACT i EDUSI sobre polítiques alimentàries per a un Desenvolupament Urbà Sostenible. En ell, ciutats i institucions de tot Europa debatran des d'una perspectiva global sobre com les polítiques urbanes d'alimentació sostenible poden millorar les nostres ciutats i la qualitat de vida dels seus habitants.

Durant dos dies es donaran cita representants d'algunes de les iniciatives més rellevants a nivell mundial, com són el Pacte de Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes (signat per més de 210 administracions locals de tot el Món); la Declaració de Glasgow sobre l'Alimentació i el Clima, que està vinculada a la celebració de la COP26; el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS); el programa europeu URBACT i Barcelona, ​​com a seu de la Capital Mundial de l'Alimentació 2021.

A més, intervindran representants de ciutats europees i espanyoles participants en els programes URBACT i EDUSI com Roma, Coimbra, Mollet de Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Castelló de la Plana, Ourense o Santiago de Compostel·la. Totes elles destaquen per la seva signatura aposta en el desenvolupament de polítiques i projectes dirigits a la millora dels sistemes d'alimentació des d'una perspectiva local i ecològica.

L'esdeveniment es desenvoluparà en PALEXCO de la Corunya i tindrà un format presencial, garantint totes les mesures de seguretat necessàries per salvaguardar la salut de les persones que assisteixin d'acord amb els protocols COVID-19 del Palau de Congressos. En conseqüència, l'aforament serà limitat.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar a: https://bit.ly/3dzpxgC