L'Hora del Planeta aquest dissabte a Vilanova i la Geltrú de les 20.30 a les 21.30 h

Per cinquè any consecutiu, Vilanova i la Geltrú se suma a la campanya mundial de mobilització i lluita contra el canvi climàtic anomenat "L'Hora del Planeta", que se celebra aquest dissabte 19 de març. L'Ajuntament de Vilanova, a través de l'Agència Local de l'Energia, impulsa projectes i campanyes d'estalvi energètic, que es reforcen amb la participació en aquesta iniciativa internacional. 

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú se sumarà a aquesta acció apagant els llums de diversos espais i edificis públics, entre les 20.30 i les 21.30 hores de dissabte, alhora que demana al conjunt de la població que també s'hi afegeixin. Ehnguany s'apagaran els llums de les façanes del Mercat Central, Neàpolis, Castell de la Geltrú, Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Torre Blava Espai Guinovarti, i una part de l'enllumenat de la plaça de la Vila i de la rambla Principal. 

Promoguda per l'ONG WWF, l'acció compta amb la implicació de milers d'empreses, organismes oficials, entitats, centres educatius i ciutadania a títol individual de més de 7.000 ciutats i pobles de 160 països. L'objectiu és sensibilitzar de la importància de preservar el planeta i demostrar que un futur basat en les energies netes és possible. 

Tot i ser conscients que l'acció és fa fora de l'horari escolar, les escoles de Vilanova i la Geltrú amb la coordinació del programa d'Agenda 21 Escolar, de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s'afegiran amb una acció simbòlica semblant aquest divendres i ho faran extensiu a les famílies dels seus alumnes. 

L'acció consisteix en apagar el llum de les 11 a les 11,30h demà divendres. Excepcionalment l'Escola Pia farà l'aturada avui dijous, ja que demà organitzen el dia de l'esport al centre. També com cada any, l'Escola de Música Freqüències farà l'aturada el divendres de les 16 a les 16.30 h. 

Les escoles i instituts adscrits al programa d'Agenda 21 Escolar són: Escola L'Aragai, Escola L'Arjau,Escola Canigó, Escola Cossetània, Escola Ginesta, Escola Llebetx, Escola El Margalló, Escola Pompeu Fabra, Escola Sant Jordi, Escola La Pau, Col·legi Divina Providència, Escola Pia, Escola El Cim, Col·legi Santa Teresa de Jesús, Institut Dolors Mallafré i Ros, Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, InstitutManuel de Cabanyes, Institut Baix a Mar, Institut Joaquim Mir, Escola de Música Mestre Montserrat, EMAID, Escola Freqüències, Llar d'infants El Drac, Llar d'infants El Racó del Petit, Llar Nana, Llar d'infants La Lluna, Llar d'infants L'Escateret, Llar d'infants Xiu-Xiu Jardí, Llar d'infants L'Oreneta, Llar d'infants El Gavot, I Espais Familiars La Baldufa