L’escola El Cim a la Conferència Tinguem cura del planeta (CONFINT)

L’escola El Cim (Vilanova i la Geltrú) va participar a la III Conferència Estatal “Tinguem cura del planeta” (CONFINT) celebrada a Logronyo (La Rioja) el passat novembre, representada pel Pau Ortin de 2n d’ESO. Ell va ser un dels 14 alumnes que van ser escollits per votació durant la V Conferència Catalana, celebrada a Barcelona el mes d’abril, per representar Catalunya a Logronyo.

La Conferència Estatal va aplegar 120 joves, 46 docents, 23 tècnics i 12 facilitadors, representant les comunitats i províncies d’Albacete, Canàries, Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc, Múrcia, Palència i La Rioja. El propòsit va ser reflexionar sobre els problemes ambientals més concrets dels nostres entorns i compartir les experiències i accions que els diversos centres escolars han implementat per buscar solucions. Amb tot això, com a  conclusió establir les “claus per a una vida sostenible”.

A la trobada, el Pau Ortin va poder explicar algunes de les accions mediambientals que duem a terme des de fa temps a la seva escola com ara la replantació del Mas de l’Artís, la recollida d’oli usat en els Clakis i les activitats del Marcel Bioterra. A més a més, els joves van poder participar en diferents tallers en els quals han creat un còmic i un rap ambiental, han realitzat un croma, i han redactat un manifest per denunciar la necessitat de treballar pel medi ambient. Com a acte de cloenda es va celebrar un acte Educomunicatiu a la plaça de l’Espolón, al centre de Logronyo, on es va presentar el rap, es va llegir el manifest i per finalitzar, tots els participants de la conferència van representar una performance que va resultar molt impactant per tot el públic assistent.

L’escola El Cim pertany a les Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya i a la Xarxa Local  Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú, gestionada per el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Des  del programa Agenda 21 Escolar, es coordinen i desenvolupen les accions i activitats al voltant de la sensibilització, la conscienciació i l’educació ambiental a tots els centres educatius d’Educació Infantil, Primària i Secundaria adscrits a la Xarxa Local Agenda 21 Escolar de Vilanova.