Fòrum de tecnologia i sostenibilitat, aquest dimecres a Vilanova i la Geltrú

Aquest dimecres se celebra a l'Auditori Eduard Toldrà i a l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat el Fòrum de Tecnologia i Sostenibilitat en la que hi participaran més de 150 alumnes i professors dels centres educatius de secundària de Vilanova i la Geltrú. Aquesta activitat, organitzada pel Servei de medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, dona continuïtat al programa de trobades intercentres de secundaria de l'Agenda 21 escolar.

En el Fòrum es treballarà la influència de la tecnologia dins la societat, així com els camps d'aplicació, tant a nivell de centres com en el conjunt de la societat. És en aquest sentit que dins els objectius d'aquesta iniciativa hi ha voluntat d'afavorir l'intercanvi d'experiències entre el professorat i l'alumnat dels centres participants. En aquest cas han confirmat la seva presència l'IES Baix a mar, l'IES Dolors Mallafré, l'IES F.X. Lluch i Rafecas, l'IES Manuel de Cabanyes, l'Escola Pia, l'Escola El Cim, i els col·legis Sant Bonaventura, Santa Teresa de Jesús i Divina Providència. 

Durant la sessió, que començarà a un quart de deu del matí i s'allargarà fins un quart de dues de la tarda, es promourà la relació entre alumnes i professors, es mostraran les bones pràctiques educatives en quan a la sostenibilitat a l'escola, i es realitzaran debats al voltant dels criteris que ha de tenir una actuació transformadora al territori.

En aquesta jornada, es vol incidir en la temàtica de la gestió del litoral i la protecció del medi marí, potenciant la vocació d'obertura al mar de la ciutat. La sessió comptarà amb la projecció del documental “El Garraf submergit” realitzat pel Consorci dels Colls i Miralpeix, que descriu els valors ambientals del nostre litoral i els treballs científics que s'hi realitzen; i la presentació de l'observatori submarí Obsea, a càrrec de Joaquim del Rio, del grup de recerca SARTI de la UPC. L'observatori, un projecte de recerca de primer nivell internacional, es troba ubicat a quatre quilòmetres de la costa de Vilanova i la Geltrú i permet als científics realitzar observacions i experiments del medi marí en temps real.