III Trobada d'Intercentres de Primària a Vilanova i la Geltrú

Els centres escolars de primària de la ciutat s'han reunit en la III Trobada d'Intercentres de Primària dins el marc d'activitats de l'Agenda 21  Escolar que té com a objectius, compartir experiències d'educació ambiental i  preparar la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. 

Les escoles de primària s'han reunit per tercer any consecutiu al Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA), on els nens i nenes de cada centre participant han viscut una jornada molt interessant a on han conegut delegats ambientals d'altes escoles, i han treballat plegats, en primer lloc per conèixer de primera els projectes i les activitats ambientals que estan realitzant els seus companys a les seves escoles i han compartit un experiència única.


Així, hem pogut gaudir d'una jornada a on el treball realitzat per aconseguir un projecte de ciutat ha pogut mostrar els seus efectes. Tots i sense excepció, han parlat del projecte  "Claki" de recollida d'oli usat que han engegat aquest curs escolar com un dels projectes principals a les seves escoles. Paral·lelament també s'estan portant a terme altres projectes  i activitats als diferents centres que demostren la gran implicació de les escoles de Vilanova envers el medi ambient. L'esmorzar saludable, horts escolars, i com no, la moviltat dins la nostra vila són alguns dels projectes que ens han explicat.


La trobada d'aquest dijous també ha servit per escollir el tema a tractar en el manifest del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient amb una activitat de grup a on els participants han treballat en equip i han consensuat les línies més importants del Manifest Escolar. Com a última activitat de la jornada s'han escollit els 5 representants dels alumnes que llegiran el Manifest, després d'una participació massiva per part dels nens i nenes que majoritàriament volien llegir el Manifest.

La Trobada d'Intercentres de Primària s'ha mostrat com una activitat primordial dins el marc d'Agenda 21 escolar.