Fomentant la participació ciutadana: joves de 4rt d’ESO de Salt i Barcelona presenten propostes d’acció climàtica

dijous
25
18:00h
Març 2021
Data de finalització: dijous, 25/03/2021 - 19:30

Els policy papers s’adrecen a les administracions locals i els presentaran aquest dijous 25 de març a les 18h. El registre a l’acte és obert i està disponible a http://bit.ly/SCAmbiental 

El material és el resultat del programa d’Aprenentatge i Servei Comunitari Ambiental Joves i Clima, impulsat per l’associació Ecoserveis. 

Una quarantena d’alumnes de 4rt d’ESO de les escoles FEDAC Salt i IES Trinitat Nova presentaran aquest dijous, 25 de març, a les 18 hores, les seves propostes de treball adreçades a l’administració pública per a mitigar l’emergència climàtica. Aquests documents de polítiques són un dels resultats del projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari (ApS i SC) Ambiental Joves i Clima, impulsat per l’associació Ecoserveis a través de la convocatòria ApS i SC del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Al llarg del primer semestre del curs 2020-2021, l’alumnat es va endinsar en els conceptes relacionats amb el canvi climàtic i ha desenvolupat el seu esperit crític sobre aquest tema a partir de la seva realitat local en relació amb el context global. El programa va incloure activitats formatives sobre aspectes tècnics de la divulgació i la comunicació, fruit de les quals es van produir peces d’àudio en format podcast i vídeos divulgatius elaborats pels grups de cada escola. 

El projecte ha permès als i les alumnes explorar les possibilitats de la participació ciutadana a nivell local i global. Entre d’altres, han conegut les xarxes i organitzacions existents que treballen en l’emergència climàtica i han fet una diagnosi de l’abordatge de la crisi climàtica al seu municipi, de la qual han sorgit les propostes d’acció que presentaran aquest dijous i que aborden recomanacions concretes en quatre àmbits: alimentació sostenible, gestió de residus, mobilitat i energia. 

A l’acte de presentació hi participaran Paula Pérez, de la Xarxa Escoles Verdes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Leslie Mahe, membre del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la Universitat de Girona i l’alumnat de les escoles FEDAC Salt i IES Trinitat Nova que han participat en el projecte. Cristina Bajet, coordinadora de la iniciativa per part d’Ecoserveis, moderarà la sessió. 

La presentació es farà a través de Zoom i la participació està oberta al públic prèvia inscripció a través del següent enllaç: http://bit.ly/SCAmbiental .