Jornada: Presentació del projecte "Porta a residuRecurs"

dijous
11
10:00h
Març 2021
Data de finalització: dijous, 11/03/2021 - 12:00

PROGRAMA

INSCRIPCIONS: a xarxasost@diba.cat

Les ciutats, pobles, i ens locals supramunicipals juguen un paper important per promoure l’economia circular, per tal d’assolir sistemes de producció i consum més eficients i resilients que preservin els recursos dins un cicle continu i n’optimitzin el valor. La simbiosi industrial és un dels àmbits de l’economia circular on els ens locals poden actuar amb diferents rols: impulsors, facilitadors, capacitadors i reguladors.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona seguim apostant per la promoció de l’economia circular i per fer-ho cal la promoure la col·laboració pública-privada.

Per aquest motiu acollim la proposta del Consell General de Cambres de Catalunya i presentem als ens locals i forma conjunta el projecte: Porta a residuRecurs.cat, que també compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

Presentació pràctica de la implementació en 4 territoris de l’instrument “Porta a residuRecurs” per la connexió a la base de dades d’anuncis d’ofertes i demandes de subproductes, residus, recursos i excedents industrials, de la Borsa de Subproductes de Catalunya.

Qüestions a les que s’intentarà donar resposta...

Com podem ajudar a les empreses del nostre territori a ser sostenibles i circulars?

Quines eines i metodologies hi ha a dia d’avui que em puguin ajudar?

Com puc disposar d’una “borsa de Subproductes industrials” als meus polígons d’activitat econòmica?

Quins recursos necessito per poder desenvolupar un projecte de Simbiosi Industrial?