Destacats

Inscriviu les vostres activitats a la SETMANA EUROPEA DEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (ESDW)

La Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible (ESDW) és una iniciativa per facilitar l'organització d'activitats que promoguin el desenvolupament sostenible i que aquests esforços siguin visibles en una plataforma comuna.

L'Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) s'articula qüestions clau que requereixen mesures urgents a tots els nivells i de tots els interessats. ESDW contribueix a aquesta agenda ambiciosa, universal i transformadora mitjançant la promoció de l'organització de les activitats de baix a dalt que tenen un vincle temàtic i donar suport als ODS. Com a tal, la ESDW té com a objectiu sensibilitzar l'Agenda 2030 a Europa i fa una crida a les parts interessades locals a participar activament amb el desenvolupament sostenible, en general, i els ODS, en particular.

La Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible 2024 té lloc del 18 de setembre al 8 d'octubre. La inscripció a les activitats de l'ESDW 2024 està oberta a totes les formes d'agències governamentals, centres de recerca, institucions educatives, museus, fundacions, associacions, empreses, organitzacions no governamentals, ciutadania, etc.

Participa i registra la teva activitat relacionada amb el desenvolupament sostenible i forma part d'aquesta iniciativa a escala europea.

dijous
26
09:00h
Setembre 2024

Jornada 'Ajuts a les Comunitats energètiques: presentació de les noves convocatòries i aspectes jurídics rellevants'

L’IDAE ha obert les noves convocatòries d’ajuts per a l’impuls de la transició energètica: les convocatòries IMPLEMENTA per impulsar projectes de Comunitats Energètiques i la convocatòria de Projectes Innovadors per a l’execució de projectes específics per incrementar la capacitat de potència renovable i d’emmagatzematge. És una oportunitat òptima per demanar ajuts per a l’execució d’instal·lacions renovables. Les convocatòries, però, tenen una regulació específica que cal conèixer per poder optar als ajuts.

Des de l’OTC FMIT de l’Associació Catalana de Municipis volem acompanyar els ajuntaments que estan impulsant instal·lacions a través de les comunitats energètiques locals i ajudar-los a resoldre els aspectes tècnics i jurídics, així com facilitar la tramitació per a l’obtenció dels ajuts.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

Convocatòria del Premi CONAMA 2024 a la sostenibilitat de municipis petits i mitjans

Benvolguts, benvolgudes membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Us fem arribar informació sobre la convocatòria del Premi CONAMA 2024 a la sostenibilitat de municipis petits i mitjans. Un guardó que es lliura en el marc del Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA), amb l'objectiu de reconèixer el compromís d'administracions locals, entitats socials i ONG per la sostenibilitat de les àrees rurals.

 

Calendari previst d'activitats de la Xarxa (2024)

Per tal de reservar-vos dates i conèixer el calendari amb prou antelació, us informem de la programació d'activitats - presencials i virtuals - de la Xarxa per l'any 2024, que suposa l'inici del mandat 20242-2027. 

En negreta podeu veure les darreres dades modificades a mesura que anem actualitzant el calendari.

ACTUALITZAT A 9/9/2024

Inscripcions obertes si no es diu al contrari a través del formulari.

* Algunes dates poden patir canvis, estigueu pendents de les convocatòries definitives.

Seguiu llegint (...)

Comencem a preparar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

dimarts
17
10:00h
Setembre 2024

Jornada tècnica en línia: Recursos per la XVI Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Malbaratament alimentari

En el marc de les Jornades tècniques en línia de la Plataforma Residus Municipals, en aquesta ocasió es presentaran recursos per a la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2024 on es promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, basats en una mateixa metodologia i amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus.

La 16a edició tindrà lloc del 16 al 24 de novembre de 2024, fent èmfasi en la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Programa
Inscripció
dimecres
09
14:30h
Octubre 2024

Taller "Water resilience in the Mediterranean"

Aquest taller se centra en la resiliència hídrica a la Mediterrània, amb aportacions de diverses províncies europees. Comparteixen les seves experiències en l'abordatge dels desafiaments hídrics, fent èmfasi en la necessitat d'una governança multinivell, estratègies alineades i la integració de polítiques per salvaguardar aquest recurs fonamental per a les persones, l'economia i la salut. Es fa una menció especial al paper que juguen els organismes intermedis en la protecció dels recursos hídrics, involucrant tots els actors i fomentant les capacitats adaptatives.

Més informació i inscripcions

dimarts
15
09:00h
Octubre 2024

Conferencia Anual Internacional de l'Energy Poverty Advisory Hub sobre pobresa energètica

Us informem de la celebració a Barcelona de la Conferència Anual Internacional de l'Energy Poverty Advisory Hub (EPAH), organitzada per la Direcció General d'Energia de la Comissió Europea. L'esdeveniment tindrà lloc els dies 15 i 16 d'octubre del 2024. 

Iniciem un curs naturalment salvatge!

Prop de 80.000 alumnes de Catalunya estrenaran curs amb la nova Agenda Escolar i 8.000 aules han rebut el nou Calendari Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament, dos recursos d’educació ambiental que elabora la Diputació de Barcelona i que ofereix als municipis membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

divendres
27
10:00h
Setembre 2024

PROGRAMA PUBLICAT! Seminari en línia: "Comunicar la importància de la naturalització: com identificar i transmetre un valor afegit".




Amb l’inici dels curs, entomem de nou el Cicle de seminaris tècnics sobre adaptació al canvi climàtic i naturalització oberts als ens locals membres de la Xarxa i la resta d’administracions públiques, i també al públic interessat del sector (empreses, consultories, centres de recerca, gestors...).

2