Els membres de l'Aliança pel Clima reafirmen el compromís abans de la 24a Cimera del Clima amb l'aprovació de la Declaració de Barcelona

Els membres de l'Aliança pel Clima, de la qual en forma part la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, han reafirmat la seva promesa de reduir les emissions almenys el deu per cent cada cinc anys en suport de la Declaració de Barcelona a la trobada de la Conferència internacional de l'Aliança celebrada a Barcelona entre els dies 1 al 3 d'octubre.

"Hi ha tantes ciutats i pobles que duen a terme una acció climàtica ambiciosa i han estat durant molt de temps. Aquests esforços s'han de tenir en compte si volem assolir els nostres objectius climàtics a nivell nacional o fins i tot internacional ", explica Andy Deacon, Coordinador de Polítiques de l'Aliança Clima.

La Declaració de Barcelona subratlla que el nivell local ja fa part del clima. Exhorta a la UE i als governs nacionals a aprofitar el treball de les ciutats i les regions per assolir els objectius climàtics nacionals i internacionals. L'Assemblea General de Climate Alliance va aprovar la declaració el 2 d'octubre i es va presentar el 3 d'octubre a la conferència anual de la xarxa a Barcelona. Arriba poc abans de l'alliberament de l'últim informe del clima de l'IPCC i aproximadament dos mesos abans de la 24a Cimera del Clima de Katowice, Polònia. Climate Alliance farà arribar els missatges de la Declaració de Barcelona a Katowice, en representació dels seus 1.700 companys de 26 països.

En breu la tindreu disponible en català.