Alumnat de secundària de Vilanova i la Geltrú intercavien experiències en temes de tecnologia i sostenibilitat

Alumnes i professors dels centres educatius de Vilanova i la Geltrú participen avui dimecres al Fòrum de Tecnologia i Sostenibilitat, que té lloc a l'Auditori Eduard Toldrà i a l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat. Aquesta activitat, organitzada pel Servei de medi ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, dona continuïtat al programa de trobades intercentres de secundaria de l'Agenda 21 escolar.

La benvinguda als participants, que durant tot el matí treballaran la manera com la tecnologia influeix en la nostra societat i sobre els seus camps d'aplicació l'ha fet la regidora de Medi Ambient, Serveis Socials i Esports de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, qui ha agraït el treball i la dedicació dels joves, esperant que la d'avui els suposi una jornada molt profitosa. “El medi ambient és una assignatura que no s'acaba amb l'escola sinó que dura tota la vida, ja que les nostres decisions afecten l'entorn que ens és més proper. Cal ser curosos, aprendre de les experiències dels altres, i aprofitar jornades tant enriquidores com les d'avui”. 

[Erika González] A continuació Blanca Albà ha fet el lliurament d'una placa de reconeixement a Erika Gonzalez Chivite. Aquesta alumna de 3r d'ESO de l'Institut F.X.Lluch i Rafecas va ser una de les representants vilanovines del grup d'estudiants catalans que van participar a la Conferència estatal “Tinguem cura del planeta”, i a la posterior recepció amb el Conseller de Sostenibilitat i Territori, Santi Vila. 


Erika González, amb Blanca Albà i Enric Garriga.


Amb l'objectiu d'incidir en la temàtica de la gestió del litoral i la protecció del medi marí, potenciant la vocació de ciutat oberta al mar, s'ha projectat el documental “El Garraf submergit”, realitzat pel Consorci dels Colls Miralpeix, que descriu els valors ambientals del litoral i els treballs científics. En aquest sentit, també s'ha presentat als assistents l'observatori submarí Obsea. Un projecte de recerca de primer nivell internacional que, es troba ubicat a quatre quilòmetres de la costa de Vilanova i la Geltrú i permet als científics realitzar observacions i experiments del medi marí en temps real.

1
Temes:
Educació
1
Categories:
Notícies