Biodiversitat

Resultats del seminari "Experiències sobre casos d’èxit de naturalització a ciutats i pobles espanyols"

En l’última sessió de l’any del Cicle de seminaris tècnics d’adaptació i naturalització de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s’han compartit accions de naturalització de municipis d’àmbit estatal.

El passat 8 i 14 de novembre es va celebrar la tercera sessió dels seminaris coorganitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el suport tècnic d’Anthesis.

La sessió, dividida en dues parts, va acollir les bones experiències d’un total de 7 ens municipals amb diversitat de mida i tipus d’actuacions.

Veure notícia completa al web de la Xarxa

Cafè Ambiental: Estratègies per millorar la comunicació i implicació en projectes de naturalització

Resultats de la sessió d’intercanvi i decàleg d’idees clau. 

El passat 9 d’octubre, es va celebrar la sessió d’intercanvi “Cafè Ambiental: estratègies per millorar la comunicació i implicació en projectes de naturalització” del Grup de treball d’adaptació i naturalització de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat.

Podeu consultar la notícia completa a la web de la Xarxa.

dijous
24
10:00h
Octubre 2024
divendres
27
10:00h
Setembre 2024

PROGRAMA PUBLICAT! Seminari en línia: "Comunicar la importància de la naturalització: com identificar i transmetre un valor afegit".




Amb l’inici dels curs, entomem de nou el Cicle de seminaris tècnics sobre adaptació al canvi climàtic i naturalització oberts als ens locals membres de la Xarxa i la resta d’administracions públiques, i també al públic interessat del sector (empreses, consultories, centres de recerca, gestors...).

2

Iniciem un curs naturalment salvatge!

Prop de 80.000 alumnes de Catalunya estrenaran curs amb la nova Agenda Escolar i 8.000 aules han rebut el nou Calendari Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament, dos recursos d’educació ambiental que elabora la Diputació de Barcelona i que ofereix als municipis membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

L’impacte de la calor i les solucions bioclimàtiques com a resposta. Resultats dels seminaris tècnics

Aquest mes de juny s’ha iniciat el Cicle de seminaris tècnics d’adaptació i naturalització de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i així es comença a implementar el pla de treball del grup de treball que porta el mateix nom.

El 14 i el 28 de juny, s’han organitzat dues sessions en línia per abordar la temàtica de la calor i les solucions bioclimàtiques com a resposta dins de l’àmbit local, aquest cicle de seminaris està coorganitzat per la Xarxa, la Diputació de Barcelona i l'AMB.

Podeu accedir a la notícia i l'enregistrament i documentació presentada a les sessions a la web de la Xarxa.

dimecres
17
10:00h
Juliol 2024

Formació XCN “Coneixem la custòdia del territori”

Vols conèixer què és la custòdia del territori i com aplicar-la?

Fruit de la publicació de la nova guia pràctica dels acords de custòdia del territori, des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura organitzen un cicle formatiu per donar a conèixer aquesta eina d’implicació ciutadana i conservació de la natura a entitats, persones propietàries, administracions i tota persona interessada.
dissabte
06
09:00h
Juliol 2024

Curs "Refugis de Biodiversitat en Ambients Urbans: Jardins de papallones i Hotels d'abelles"



Els dies 6 i 7 de juliol, al Museu de Viladecans (Carrer d'Àngel Guimerà, 12 08840 Viladecans) tindrà lloc el curs "Refugis de Biodiversitat en Ambients Urbans: Jardins de Papallones i Hotels d'Abelles", organitzat per la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, Jardins de Papallones i l'Ajuntament de Viladecans.