Notícies

Us convoquem a la 24a Assemblea general de la Xarxa

Benvolguts, benvolgudes, membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat,

En nom de la presidència de la Xarxa, us convidem a la 24a Assemblea general de la Xarxa que se celebrarà el 7 de març a Vilanova i la Geltrú.

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA 2024: Adhesions d'ens locals i llistat d'adherits

Els ens locals membres de la Xarxa us podeu adherir al Dia Mundial de l'Aigua enviant un escrit d'adhesió als punts següents a xarxasost@diba.cat.

Si esteu d'acord amb:

  1. Incentivar i actuar per un ús eficient de l’aigua, amb més urgència encara en el context actual de sequera i emergència climàtica.
  2. Promoure l’adaptació als efectes del canvi climàtic sobre el cicle de l'aigua.
  3. Implicar a les entitats i ciutadania del vostre territori, per tal que expliqueu i expliquin perquè és important l'aigua per a cadascú i compartir-ho a les xarxes socials, notes de premsa... 
  4. Fer evident que la prosperitat i la pau depenen de l'aigua. Els efectes del canvi climàtic, les necessitats de la població i l'economia, impliquen que tots plegats hem de posar la cooperació i gestió en matèria d'aigua al centre dels nostres plans.

Oferta de formació ambiental pel segon trimestre del 2024

La formació contínua és una eina clau pel correcte desenvolupament de les tasques professionals. Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'ofereixen accions formatives organitzades en set temàtiques de l’àmbit ambiental per a capacitar al personal tècnic municipal en la millora contínua en els seus llocs de treball. A continuació podeu consultar l'oferta formativa pel proper trimestre en període de preinscripció. Podeu clicar a cada curs per saber-ne més i tramitar la preinscripció.

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA 2024: Adhesió i organització de jornades de portes obertes

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. Enguany, la campanya a escala internacional té com a lema Aigua per la Pau (Water for Peace). 


Quines accions podeu organitzar els membres de la Xarxa pel Dia Mundial de l'Aigua en l'actual context de sequera?


El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l'Agència Catalana de l'Aigua promouran una celebració conjunta del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) amb el Dia Meteorològic Mundial (23 de març), amb l'objectiu de posar en valor l’aigua i tot l’esforç que es fa des de tots els àmbits per garantir-la.

Per fer-ho, es realitzaran jornades de portes obertes en diverses infraestructures del cicle de l’aigua i també algunes vinculades al Meteocat.

Enquesta sobre el Pacte Verd:"The future of the Green Deal with(in) cities: a local stakeholder consultation"

Compartim l'enquesta del Joint Research Centre que servirà per desenvolupar la seva investigació per a la pròxima fase d'implementació del Pacte Verd Europeu, i amb l’objectiu de guiar la pròxima Comissió en la implementació de polítiques del Green Deal en l'àmbit local i regional. 

RECURSOS DE SUPORT pel Dia mundial de l'aigua 2024

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. Enguany, la campanya a escala internacional té com a lema Aigua per la Pau (Water for Peace). Sobre els actes al voltant del Dia Mundial de l'Aigua 2024, us informarem aviat de més novetats.

L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, us presentem un any més un conjunt de recursos d'educació i sensibilització ambiental de suport per animar als ens locals a adherir-vos i organitzar accions en el marc del Dia Mundial de l'Aigua.

Podeu consultar tota la informació a: https://www.diba.cat/web/xarxasost/dia-mundial-de-l-aigua

Manresa acollirà el congrés ACUSTICAT 2024. Inscripcions obertes

Els dies 24 i 25 d’Abril, tornarem a viure una nova edició de l’ACUSTICAT, el Congrés biennal sobre el món de l’acústica catalana. Manresa, capital del Bages, acull la cinquena edició del congrés i ho fa des del Teatre Kursaal, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió sobre l’acústica en tres grans sales i una fira expositiva amb solucions i innovacions acústiques. 

Mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Convocatòria de la línia de suport de recollida selectiva de residus per a ajuntaments de municipis de fins a 20.000 habitants (via fons Next DIBA)

La Diputació de Barcelona ha aprovat la convocatòria de la línia de suport de recollida selectiva de residus (línia 1) i activació del recurs específic associat, d'assessorament procedimental i tècnic en fase de gestió per a ajuntaments de municipis de fins a 20.000 habitants, en el marc del Programa específic Next DIBA, per a ajuntaments beneficiaris dels ajuts gestionats per l'Agència de Residus de Catalunya.

Disposeu de més informació a l'enllaç al BOP.

Oberta la 6a convocatòria de l'European City Facility pel suport financer a municipis per a conceptes d'inversió en el camp de l'energia sostenible

EU City Facility (EUCF) és un projecte finançat per la UE que dona suport als municipis i les autoritats locals per accelerar les inversions en energia sostenible, ha anunciat avui l'obertura de la seva tercera convocatòria.

El 15 de gener del 2024 s'ha obert la nova convocatòria (6a) de l'European City Facility

En les anteriors convocatòries una agrupació de municipis de Girona, liderats per Olot, Lleida o el Consell Comarcal d'Osona - amb el suport de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat - n'han estat beneficiaris, especialment perquè es valoren els projectes d'escala vinculats a ciutats o a més d'un municipi.