Activitats de Castellbisbal estalvia aigua

Etiquetes: 
Etiquetes: 
Encara sense vots

Al llarg de tot el mes de març es faran diverses activitats relacionades amb l’aprofitament i conservació dels recursos hídrics.

A partir d’avui dimarts, 6 de març i fins al dimecres, 14, Castellbisbal acollirà l'exposició itinerant "Aigua en equilibri", que tracta dels principis bàsics de la nova cultura de l'aigua i la gestió sostenible dels rius.

La mostra forma part de la campanya La Xarxa estalvia aigua, que promouen conjuntament la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), a la qual s'hi han adherit 49 municipis catalans, entre ells, Castellbisbal.

L'exposició, que es pot veure al vestíbul de l’auditori d’Els Costals (Av. Pau Casals, 16) explica com aconseguir el bon estat ecològic de l'aigua i dels rius; assegurar l'ús sostenible de l'aigua a partir de la recuperació i de la gestió de la demanda i promoure la participació ciutadana en la planificació i gestió de l'aigua.

Dins del marc de la campanya, durant tot el mes de març, alumnes dels cursos de 3r, 4rt, 5è i 6è de primària de tres escoles de Castellbisbal assistiran a tallers i faran exercicis d'acompanyament relacionats amb l'exposició.

A més a més, està previst repartir entre la ciutadania kits d’estalvi d’aigua per a les aixetes. Aquests dispositius permetran reduir fins a un 50% el consum domèstic d’aigua. El lliurament dels kits d’estalvi o airejadors es farà des del Punt Verd i implicarà un cert seguiment del consum per poder quantificar l’estalvi real a cada llar. Per recollir el seu kit, les persones interessades hauran de portar una factura de l’aigua al Punt Verd, on es realitzarà una petita auditoria per saber com poden seguir estalviant aigua a casa.

Per a més informació de la campanya i de tots els actes relacionats us podeu adreçar a l’enllaç següent: http://www.diba.cat/xarxasost/estalviaigua. També podeu fer-ne seguiment a través de les xarxes socials de (Youtube, Facebook i Twitter).