Jornada Entorn urbà saludable

Públic al qual s'adreça: 
Electes, responsables i personal tècnic municipal dels àmbits d'urbanisme i habitatge, d'obres i serveis, de la salut pública, d'esports i d'altre àrees relacionades amb el tema.
dijous
15
09:00h
Octubre 2015
Data de finalització: dijous, 15/10/2015 - 14:00

L’Organització Mundial de la Salut en l’informe de la Comissió sobre determinants de la salut (2008), apunta que un entorn físic saludable és essencial per garantir l’equitat en salut i recomana vetllar per tal que la planificació urbana promogui estils de vida saludables i entorns segurs.

Fruit del treball intersectorial entre diverses Àrees de la Diputació de Barcelona, en l'Àmbit d'Intercanvi Tècnic, Entorn urbà i salut, des del Servei de Salut Pública es van realitzar dues edicions de la Jornada els anys 2011 i 2012.

Des del Servei d’Equipaments i Espai Públic es proposa la realització de la III edició de la Jornada Entorn urbà saludable, que té com objectiu incorporar la perspectiva de salut en el disseny dels pobles i ciutats.

Els ponents són experts de diferents àmbits i disciplines. La Jornada proposa combinar ponències de discurs teòric i resultats científics amb experiències pràctiques del món local

Objectius

  • Potenciar el foment d’entorns urbans saludables, en el marc de l’estratègia de l’OMS i de la Unió Europea.
  • Capacitar als tècnics perquè puguin valorar l’impacta de l’entorn urbà sobre la salut
  • Donar a conèixer les eines existents per planificar, dissenyar i gestionar equipaments, espais públics i habitatges, incorporant la perspectiva de salut
  • Proporcionar informació als tècnics de com garantir la qualitat ambiental per evitar riscos a la salut i promoure estils de vida saludable.

Programa i inscripcions

El termini per la inscripció finalitza el 9 d'octubre de 2015, a les 15.00 h.

Podeu consultar el programa i fer la vostra inscripció clicant aquest enllaç