Projecció de la pel·lícula “Això ho canvia tot”, contra el Canvi Climàtic

Públic al qual s'adreça: 
General
dissabte
26
20:00h
Setembre 2015
Data de finalització: dissabte, 26/09/2015 - 21:30

Dissabte 26 de setembre a les 20 hores, el Festival Internacional de Cine del Medi Ambient (FICMA) i 350 BCN -grup d’acció local del moviment contra el canvi climàtic 350.org-, presenten als Cinemes Girona de Barcelona (Carrer Girona 175), el documental Això ho canvia tot, dirigida per Avi Lewis i inspirada en el llibre de Naomi Klein "Això ho canvia tot, El capitalisme contra el canvi climàtic” i a un posterior skype amb la Naomi Klein i amb l’Avi Lewis.

En finalitzar la pel·lícula, el públic gaudirà d'una sessió de preguntes i respostes via Skype amb Avi Lewis, director de la cinta, i Naomi Klein, autora del llibre Això ho canvia tot, El capitalisme contra el canvi climàtic (que serveix d’inspiració al documental) i membre de la junta directiva de 350.org.

Aquest esdeveniment s’emmarca en una setmana d'acció global pel canvi climàtic, convocada per moviments mediambientalistes de tot el món i que posarà l'accent en les solucions a la crisi ambiental actual i que vol ser un punt d'inflexió en el camí de l'activisme cap a la cimera del clima de París (la COP21), que se celebrarà al desembre de 2015, on els líders mundials signaran un acord global amb l'objecte de frenar el canvi climàtic.

A This Changes Everything, Lewis y Klein aposten per reimaginar l'immens repte que representa el canvi climàtic per a la humanitat. D'una banda, trobarem impactants retrats de set comunitats que es troben en primera línia en la lluita contra el canvi climàtic, des de la conca del riu Powder a Montana, passant per les sorres bituminoses d'Alberta, o des de la costa sud de l'Índia fins a més enllà de Pequín. Entrellaçat amb aquestes històries, el fil narratiu de Klein estableix la connexió entre l'excessiu CO2 que es troba en l'aire i el sistema econòmic que l'ha portat fins aquí. Així, al llarg del film, Klein va construint una tesi controvertida i, al mateix temps, emocionant: podem aprofitar la crisi del canvi climàtic per convertir el fracassat model econòmic imperant en alguna cosa radicalment millor.