Image resize threshold of 9999 remote images has been reached. Please use fewer remote images.

Calendari

dimecres
17
10:00h
Juliol 2024

Formació XCN “Coneixem la custòdia del territori”

Vols conèixer què és la custòdia del territori i com aplicar-la?

Fruit de la publicació de la nova guia pràctica dels acords de custòdia del territori, des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura organitzen un cicle formatiu per donar a conèixer aquesta eina d’implicació ciutadana i conservació de la natura a entitats, persones propietàries, administracions i tota persona interessada.
dimecres
17
10:00h
Juliol 2024

Seminari en línia. “Electrificació de consums tèrmics i gestió de la demanda elèctrica” (Programa disponible)

Des del Grup de treball de transició energètica local i justa de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat us proposem una nova sessió del cicle de seminaris tècnics en línia sobre transició energètica local i justa. Els seminaris són oberts als ens locals membres de la Xarxa i la resta d’administracions públiques, i també al públic interessat del sector (empreses, consultories, centres de recerca, gestors...).

En aquesta ocasió la doble sessió tractarà sobre l'electrificació dels consums tèrmics i la gestió de la demanda. 

INSCRIPCIONS OBERTES

PROGRAMA

dijous
11
10:00h
Juliol 2024

Presentació de les Bases del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2025

L’Agència de Residus de Catalunya organitza aquesta sessió en línia per presentar les bases, el formulari i explicar tota la informació necessària per poder participar en el Premi Catalunya d’Ecodisseny 2025.

El Premi Catalunya d’Ecodisseny 2025 reconeix productes o serveis en el mercat i en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integren en el seu disseny consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida. Valora principalment la incorporació d'estratègies d'ecodisseny i la contribució a l'economia circular, la qualitat del disseny i la innovació.

Està adreçat a dissenyadors, fabricants de productes o estudiants de Catalunya (Que estan ubicats o tenen el domicili o la seu social a Catalunya)

Programa

Inscripcions

dimarts
16
09:00h
Juliol 2024

I Jornada del cicle local de l'aigua. L'abastament d'aigua potable municipal en el context de sequera

Aquí trobareu el programa de la Jornada i podreu formalitzar la inscripció.

La Diputació de Barcelona ha organitzat la I Jornada del cicle local de l’aigua. Aquest acte, que se celebrarà al Paranimf, Barcelona, el 16 de juliol d’enguany, se centrarà en el Programa sectorial de millora de les xarxes d’abastament d’aigua, la nova proposta d’ajuts a les infraestructures d’abastament d’aigua potable municipal.

dissabte
06
09:00h
Juliol 2024

Curs "Refugis de Biodiversitat en Ambients Urbans: Jardins de papallones i Hotels d'abelles"Els dies 6 i 7 de juliol, al Museu de Viladecans (Carrer d'Àngel Guimerà, 12 08840 Viladecans) tindrà lloc el curs "Refugis de Biodiversitat en Ambients Urbans: Jardins de Papallones i Hotels d'Abelles", organitzat per la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, Jardins de Papallones i l'Ajuntament de Viladecans.  

divendres
28
11:00h
Juny 2024
2
dimarts
25
12:30h
Juny 2024
dimarts
25
12:00h
Juny 2024

Jornada: Urbanisme per la transició alimentària

Formació per tècnics/es de l’administració pública

Què aporta la perspectiva productiva, regenerativa i comunitària a la re-naturalització dels entorns urbans? Per què és necessària aquesta perspectiva? Com des de l’administració pública local es poden regenerar els nostres pobles i ciutats perquè siguin entorns més habitables, resilients i cohesionats socialment?

dimarts
18
12:00h
Juny 2024
dimarts
18
11:00h
Juny 2024

Fem ciutats i pobles comestibles

Des de Mixité i l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitzen la sessió d'intercooperació Fem ciutats i pobles comestibles! que es farà el proper 18 de juny d'11 a 13.30 h a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.