10a edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica

dissabte
15
10:00h
Octubre 2022
Data de finalització: diumenge, 23/10/2022 - 12:00

Del 15 al 23 d’octubre se celebrarà la 10a edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica. Un any més, es desenvoluparan nombroses activitats arreu de Catalunya amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la ciutadania.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, en què se celebraran tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

El programa d’activitats de la Setmana Bio serà molt variat i la proposta i organització d’accions anirà a càrrec de tota mena d’agents, des del mateix departament fins a empreses ecològiques, passant per entitats locals, operadors ecològics, escoles, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, organitzacions relacionades amb aquest sector, etc.

Enguany, ens hem marcat l’objectiu d’aconseguir un mapa de Catalunya ben farcit d’activitats per tal que la desena edició de la Setmana Bio sigui ben representativa del sector català de la producció ecològica i per aconseguir-ho necessitem la vostra col·laboració.

Podeu participar a la Setmana Bio proposant alguna activitat, com per exemple donar a conèixer els productes ecològics produïts dins de l’àmbit dels parcs, organitzar algun taller de cuina amb productes del parc o organitzar activitats a nivell divulgatiu relacionades amb l’alimentació o producció ecològica, posant el focus en la pagesia ecològica dels vostres àmbits territorials. També es poden organitzar rutes i visites en les que es puguin conèixer els projectes productius, d’elaboració o transformació ecològica que hi puguin haver en els parcs o el seu entorn.

Si voleu participar i organitzar alguna activitat per la Setmana Bio, ho podeu fer a través de la pàgina web setmanabio.cat Aquest any, les inscripcions romandran obertes des de l’1 de juliol fins un dia abans de l'inici de la Setmana Bio, és a dir, el dia 14 d'octubre, i només s'enviarà material de suport, a les activitats que s'inscriguin abans del 30 de setembre.

A la pàgina es pot trobar tota la informació relativa dels diferents tipus d’activitats que es poden organitzar, les condicions, el formulari d’inscripció i un accés al material gràfic de la Setmana Bio, que es pot descarregar i utilitzar per la promoció i senyalització de les activitats incloses en el programa.

Més informació a la pàgina web del projecte: http://setmanabio.cat/

Aprofitem també per informar-vos de l’existència del web Agroecologia Escolar, que és el resultat del treball conjunt dels Departaments d’Educació, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana, on trobareu un banc de recursos didàctics per treballar amb els infants, així com un mapa de recursos i projectes al territori que treballen al voltant de la pedagogia de la producció agroalimentària ecològica.

Dins d’aquest web, també trobareu l’àlbum interactiu “Del camp a la cuina: l’aventura de la producció ecològica”, un àlbum il·lustrat molt complert en català i anglès, que mostra el treball de la pagesia ecològica i segueix el producte ecològic des del camps i la granja fins al menjador (escolar), passant per la transformació, elaboració i comercialització del producte. Creiem que és una eina molt útil per treballar en qualsevol espai educatiu o d’esbarjo amb infants i adolescents.

Per tots aquells dubtes que us puguin sortir, no dubteu a escriure’ns.

info@setmanabio.cat

#SetmanaBio2022

1
Temes:
Horts
1
Categories:
Altres