Curs: Efficient Building Living Labs - Solucions innovadores per a plans de rehabilitació energètica

dijous
10
09:30h
Juny 2021
Data de finalització: dijous, 10/06/2021 - 11:00

El llançament del Pacte Verd europeu, i els fons de recuperació vinculats a aquest, suposen alhora una oportunitat i un repte per als professionals, i en concret per al personal de les diferents administracions públiques.

En el marc de el programa Europeu InterregMed, s'està duent a terme una campanya de difusió i formació en metodologies i eines de lliure disposició, que permetin afrontar aquests reptes de manera òptima. En aquest context es presenten els Efficient Building Living Labs, com un curs gratuït de formació contínua sobre "Solucions innovadores per a plans de rehabilitació energètica", organitzat per l'IREC, membre d'Interreg MED Efficient Buildings Community, i amb el suport de l'Institut Català de l'Energia, la Diputació de Barcelona i la Universitat de Saragossa. 

La formació repassarà els conceptes generals vinculats als PAESC (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima) i SUMPS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) i es presentaran eines i metodologies de lliure accés per a l'optimització del disseny, implementació i seguiment de plans de rehabilitació, abastant des de la recollida de dades fins a la priorització de les diferents renovacions.

Durant les sessions d'entrenament s'introduiran casos pràctics dins de les eines seleccionades i es preparen les bases per a la prova de les mateixes en àmbits reals de cada un dels participants.