Mes de la "Ciència Ciutadana i Medi Ambient"

divendres
08
08:00h
Novembre 2019
Data de finalització: diumenge, 01/12/2019 - 00:00

La Jornada tècnica "Ciència Ciutadana i Medi Ambient" que se celebrarà el 8 de novembre marca el punt d’inici del Mes de la Ciència Ciutadana i el Medi Ambient

La jornada tècnica té com a objectiu principal reflexionar sobre les novetats i reptes de futur immediat dels projectes de ciència ciutadana, però també esdevenir un espai de trobada i intercanvi d’experiències entre personal tècnic, administració, entitats i públic general.

Per aquest motiu, la jornada s’estructura amb una ponència inicial de diagnosi de la situació de la ciència ciutadana, dues taules rodones on diferents projectes aportaran punts de reflexió des de la seva experiència, una ponència final on l’administració mostrarà exemples d’ús de dades obtingudes a través de ciència ciutadana, i també un espai de trobada i interacció dels diferents actors: centres de recerca, administració, entitats i públic general que vulgui assistir a les jornades.

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

Aquests darrers anys la Ciència Ciutadana ha revolucionat la manera d’entendre el món científic. De sobte la ciutadania es veu amb la possibilitat de ser protagonista en aquest àmbit, obtenint un gran nombre de dades que la ciència pot utilitzar. La ciència ciutadana pot ser però molt més que això: pot generar coneixement nou i legitimar i idear nous objectius i mètodes científics.

Durant el Mes de la Ciència Ciutadana volem reflexionar sobre quina és la situació actual de la ciència ciutadana a Catalunya, quines novetats hi ha en el camp ambiental i quins són els reptes de futur; així com conèixer exemples reals d’ús de les dades obtingudes per part de les administracions públiques i centres de recerca.