Setmana Bio per l'alimentació ecològica
La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.
Aquest esdeveniment es celebra des de l’any 2013. Les dates previstes per a la propera edició són del 19 al 27 d'octubre de 2019.
Les activitats de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica les organitzen els propis protagonistes del sector que estiguin interessats a donar a conèixer les seves activitats i/o productes. Així, les activitats poden ser organitzades per operadors ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc.
Dins del programa de la Setmana Bio hi caben molts tipus d'actuacions, tot i que les visites a pagesos i elaboradors de productes ecològics constitueix el plat fort de l'oferta. Igualment, i a partir de l'edició de 2017, dins del projecte s'ha incorporat la Setmana Bio a l'escola, que agrupa una oferta d'activitats especialment pensades per i orientades a la comunitat educativa.
A més de les visites, en el programa de Setmana Bio s'hi poden incloure moltes altres activitats, sempre que comparteixin el mateix objectiu de donar a conèixer i promocionar la producció i alimentació ecològica entre la població i donar valor al territori i la seva gent, productes locals i cultura gastronòmica.
La Setmana Bio per a l'alimentació és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques, a proposta de qualsevol agent promotor interessat en aquest objectiu.