3r Congrés pel canvi de model energètic - Rubí Brilla

divendres
11
09:00h
Novembre 2016
Data de finalització: divendres, 11/11/2016 - 18:00

Aquesta tercera edició del Congrés Nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic, que se celebrarà el pròxim divendres 11 de novembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, se centrarà en l’autoconsum d’energia. A partir de l’experiència de Rubí, les diferents ponències exposaran exemples reals d’implantació d’instal·lacions fotovoltaiques per tal resoldre dubtes a nivell legal, tècnic i econòmic.

La primera part del congrés, que ja és una cita de referència per a la ciutadania, les empreses i les institucions, s’estructurarà en cinc ponències: el cas d’èxit de l’empresa rubinenca Continental Automotive; la perspectiva legal que aportarà l’advocat del gabinet Holtrop que defensa els drets dels petits inversors en plantes fotovoltaiques afectats per la regulació espanyola; el testimoni de l’empresa Sol Gironés, promotors de la primera instal·lació d’autoconsum industrial a Espanya i les propostes de finançament de Ecrowd!, Ecooo i Triodos Bank. Totes les persones participants clouran la sessió  matinal amb una taula rodona sobre instal·lacions dedicades a llars i comerços.

El congrés, ja a la tarda, reunirà en un debat pel canvi de model energèticrepresentants polítics de cinc municipis que, seguint la proposta del projecte Rubí Brilla, han començat a treballar l’eficiència energètica: Rubí, Rota, Rivas-Vaciamadrid, San Sebastián de los Reyes i Las Palmas de Gran Canaria. 

Com cada any, el Congrés servirà també per presentar els resultats d’estalvi de les escoles de Rubí en el projecte 50/50. En el curs 2015-16, els centres han estalviat amb aquest programa més de 66.000 euros. En els 4 anys del projecte, els 12 centres públics que hi participen han estalviat pràcticament 300.000 euros.