VÍDEO: Justícia climàtica i social (desembre, 2022)

Sessions del cicle de Seminaris tècnics d'accions locals per l'adaptació al canvi climàtic.

Organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb el suport d'Anthesis La Vola

Sessions en línia, 1 i 2 de desembre del 2022

La perspectiva de la justícia  social en l’adaptació al canvi climàtic

 Eines per incorporar la justícia climàtica a les polítiques locals d’adaptació al canvi climàtic.  Mar Satorras i Elena Domene. Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

 Autosuficiència d’energia, aliments i aigua com a mesura per facilitar la justícia climàtica. Susana Toboso Chavero,  investigadora postdoctoral a l’ICTA-UAB.

 Los factores de injustícia en la sostenibilitat urbana. Filka Sekulova, investigadora post doctoral al UOC (Universitat Oberta de Catalunya), i membre del Laboratori de Justícia Ambiental Urbana de l’ICTA/UAB.

 Construcció participativa d'escenaris de futur per una transició justa i democràtica. Rubèn Suriñach Padilla, coordinador del projecte ‘Futurs imPOSSIBLES’ de la Xarxa d'Economia Solidària.


El paper de l’educació per una ciutadania global

 Abordatge de la justícia climàtica des de l’educació per a la ciutadania global. Lali Carrilo, cap de la Secció de Suport Municipal i Estratègies de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona.

  El projecte educatiu i de sensibilització ‘Escoles for Future’. Anna Asbert, tècnica de Desenvolupament Comunitari de l’Ajuntament de Cardedeu i Carolina Pasqual, tècnica de projectes de l’Assemblea de cooperació per la Pau (ACPP Catalunya).

 Enregistrament de les dues parts de la sessió

See video
Justícia climàtica