ciutats

dimecres
27
08:00h
Abril 2016

8ª Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles "Acció transformadora: el potencial d'Europa". ICLEI

La 8ª Conferencia Europea de Ciudades y Pueblos Sostenibles “Acción transformadora: el potencial de Europa” tendrá lugar en un momento crucial, siguiendo la Conferencia de las Partes sobre Cambio Climático (COP 21), y la Cumbre de la ONU para la adopción de la Agenda para el Desarrollo post 2015. Será la encargada de traducir al ámbito local los resultados obtenidos en ambas citas internacionales.

dimecres
07
08:45h
Octubre 2015

Conama Local 2015

Conama Local 2015La novena edició del Conama Local se celebrarà els dies 7 i 8 d'octubre a Màlaga. Un congrés sobre canvi climàtic que interconnecta el debat global amb les solucions locals. Energia, canvi climàtic i ocupació són els temes escollits per aquesta trobada sobre sostenibilitat en els municipis.

Opinió: "Les smart city: a la recerca d'un model"

Article publicat a Sostenible.cat de Robert Àlvarez Sastre, advocat urbanista i ambientalista.

Després de visitar el Smart City Expo World Congress (SCEWC) de Barcelona-Hospitalet durant els tres dies que ha durat l'exposició, voldria aprofitar l'ocasió per fer una reflexió sobre la modelització de les smart city, que ha sorgit de veure com compartien la zona d'expositors del congrés empreses tecnològiques i de serveis, i les ciutats intel·ligents. La unió d'ambdós tipus d'expositors certament és complementària, però vista des d'una altra perspectiva - que intentaré descriure- pot semblar paradoxal per respondre clarament a objectius i límits ben diferenciats.