SUBVENCIONS: PROGRAMA D'INCENTIUS A PROJECTES PILOT SINGULARS DE COMUNITATS ENERGÈTIQUES (CEE)

En el marc del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència (PRTR), el 19 de desembre de 2022 s'obre el termini de presentació de sol·licituds a dues noves convocatòries d'ajuts, tercera i quarta, per a projectes pilot de comunitats energètiques (programa CEE). Aquest termini finalitzarà a les 12:00 hores del dia 13 febrer de 2023.

El programa CE-IMPLEMENTA s'emmarca en la component 7 «Desplegament i integració d'energies renovables» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a l'execució dels fons Next Generation EU, que identifica les comunitats energètiques com un actor clau en la transició energètica, dotant aquestes entitats de la capacitat financera necessària per desenvolupar les activitats de construcció i posada en marxa d'instal·lacions vinculades amb la participació social en el sector energètic.

Els ajuts s' atorgaran a través d' una subvenció a fons perdut, que serà percebuda pel beneficiari, amb caràcter definitiu, un cop es verifiqui l' execució del projecte i se certifiqui la inversió. Per tal de facilitar el finançament dels projectes, el 80% de l' ajut concedit es podrà anticipar al beneficiari.

Aquesta tercera Convocatòria destinarà 10.000.000 € a la promoció de projectes tant de producció amb energies renovables com d' eficiència energètica o mobilitat sostenible, podent incorporar sistemes de gestió de la demanda com, per exemple, l' emmagatzematge energètic. Aquesta convocatòria està especialment dirigida a projectes de petita grandària, no podent superar la seva inversió 1 M €. Tota la informació i bases de la tercera convocatòria en aquest, enllaç.

Aquesta quarta Convocatòria destinarà 30.000.000 € a la promoció de projectes tant de producció amb energies renovables com d' eficiència energètica o mobilitat sostenible, podent incorporar sistemes de gestió de la demanda com, per exemple, l' emmagatzematge energètic. Aquesta convocatòria està especialment dirigida a projectes de mida mitjana o gran, havent de superar la seva inversió 1 M €.

Més informació a la web d'IDAE.