Informació relativa a la campanya d’ozó 2023

En compliment del Reial decret 102/2011, de 28 de gener, relatiu a la millora de la qualitat de l’aire, a partir del 15 de maig del 2023 el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia la campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric a l’aire ambient. Per aquest motiu, des del Departament s’intensificarà el seguiment habitual dels nivells de contaminació atmosfèrica per permetre trametre aquesta informació, en el supòsit que se superin determinats nivells (el llindar d’informació a la població de 180 µg/m3 en una hora o el llindar d’alerta a la població de 240 µg/m3 en una hora), a fi que es pugui informar a la població sobre quines activitats, amb caràcter preventiu, caldria evitar.

També es faran avisos preventius en cas que els models indiquin que els nivells poden ser moderadament elevats, amb l’objectiu que els implicats puguin actuar amb antelació. Aquests avisos preventius contindran l’estat dels nivells d’ozó troposfèric i les recomanacions donades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

A més del canal habitual del correu electrònic, podreu consultar les dades de qualitat de l’aire i tots aquests avisos a través dels canals següents:

  • Aplicació mòbil AireCat. És l’aplicació oficial de la Generalitat de Catalunya que permet conèixer la qualitat de l’aire mesurada a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya, el pronòstic de la qualitat de l’aire prevista pel dia en curs i els propers dies i rebre notificacions filtrant per zona i contaminant. Pots trobar més informació en el següent enllaç.
     
  • Web de la campanya d’ozó. Permet consultar els avisos actius i les recomanacions d’autoprotecció de salut per a l’ozó troposfèric. Podeu consultar-ho al següent enllaç.
     
  • Compte de Twitter de la Secretaria d’Acció Climàtica. També es podrà fer un seguiment de la campanya a través del compte @accioclimatica i l’etiqueta #ozóCAT.

Adjuntem una infografia amb el protocol d’actuació en cas d’avís preventiu o superació dels llindars d’informació i/o alerta.

Totes les notificacions durant la campanya es faran a través de l’adreça electrònica avisoscontaminacio.accioclimatica@gencat.cat.

2
Etiquetes:
qualitat de l'aire, ozó
1
Temes:
Atmosfera
1
Grups de treball:
3. Qualitat de l'aire...