Vilanova i la Geltrú, millor municipi de Catalunya en la recollida selectiva de vidre

Vilanova i la Geltrú ha recollit durant l'any 2014 un total de 24,22 kg de vidre per habitant/any. Aquesta xifra ha situat la capital del Garraf com a millor municipi català, d'entre les ciutats de més de 50.000 habitants, en la recollida selectiva neta d'envasos de vidre. Ahir al vespre, al Palau Robert de Barcelona la Generalitat de Catalunya va lliurar a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, juntament amb la resta de municipis guardonats del país, el reconeixement als bons resultats de recollida selectiva de residus municipals.

A banda de fer una bona recollida selectiva neta de vidre, la ciutadania de Vilanova i la Geltrú també fa una bona tasca quant a la separació de la brossa en origen. Així de les dades recollides durant el 2014 es constata que a VNG s'ha incrementat la recollida de totes les fraccions (rebuig, envasos, paper-cartró domèstic i comercial, vidre, orgànica i mobles i andròmines) i l'índex de material reciclat s'ha situat en el 21,28%, gairebé un punt per sobre del 2013. En el conjunt de Catalunya, l'índex de material reciclat se situa en el 38,3%.

El regidor de Mobilitat, Serveis Viaris i Projectes de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, s'ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement i ha afirmat que "esdevé un reconeixement a la ciutadania que fa una molt bona recollida selectiva de les diferents fraccions ja des del propi domicili". En aquest sentit, Joan Giribet ha agraït la "implicació i conscienciació de tothom a l'hora d'ubicar els residus al contenidor pertinent i d'utilitzar els recursos existents com el Punt Net o la Deixalleria Mòbil per desfer-se de la brossa que es genera quotidianament".

Aquesta tendència a l'alça en el nombre de tones recollides de les diferents fraccions de residus des del 2013, segons el responsable del servei, Santi Alcaraz, té la seva raó de ser en primer lloc per la implicació i conscienciació de la ciutadania i en segon lloc per les millores implantades des del 2010 en la gestió del servei arran del canvi de concessionària; la renovació del parc de contenidors; l'increment d'illes de contenidors i l'augment en la freqüència de recollida dels contenidors. 

1
Temes:
Residus