Apunts

Ens preparem per la Setmana Europea de la Mobilitat 2024 "Compartim l'espai públic"

Del 16 al 22 de setembre de 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es visualitzen els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Diputació de Barcelona presenta al món local el nou model d’ordenança de contaminació per olors

La corporació va aprovar el passat mes d’abril aquesta normativa pionera que permetrà als ens locals de la província exercir un control i un seguiment de les problemàtiques derivades d’aquesta molèstia.

Notícia ampliada

Més informació i documentació de la jornada

Font: Diputació de Barcelona

Models de gestió de preus dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Resultats dels seminaris tècnics

El grup de treball de transició energètica local i justa de la Xarxa ha iniciat el desenvolupament del seu pla de treball amb el nou cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica local i justa.

La primera sessió doble en línia ha abordat el repte de la gestió dels preus dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics gestionats per les administracions locals, un cop una primera etapa de punts públics gratuïts ja ha finalitzat i cal plantejar-se els models de gestió i el paper de l'ens local en l'impuls del vehicle elèctric i l'electromobilitat.

Les sessions han comptat amb experts en l'àmbit de la instal·lació de punts de càrrega a escala europea i catalana, així com experiències reeixides i models de gestió diferents a Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Prats de Lluçanès.

Podeu consultar la documentació enregistrament de les dues sessions a la web del cicle de seminaris tècnics sobre transició local i justa.

Interactiu: GAUDEIX EL SILENCI

De la mateixa manera que en d'altres campanyes, disposeu d'un interactiu amb recursos virtuals educatius i de sensibilització per la Setmana Sense Soroll- coordinat per part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat - per compartir amb els vostres veïns i veïnes, centres educatius... Si us interessa una versió personalitzada només cal que us adheriu a la Setmana Sense Soroll i ens ho sol·liciteu per correu electrònic.

Com minimitzar el soroll de terrasses o activitats festives, a debat al congrés ACUSTICAT de Manresa

Ja està disponible el programa del que serà el gran punt de trobada de l’acústica catalana, els dies 24 i 25 d’abril.

Manresa acollirà el congrés ACUSTICAT 2024. Inscripcions obertes

Els dies 24 i 25 d’Abril, tornarem a viure una nova edició de l’ACUSTICAT, el Congrés biennal sobre el món de l’acústica catalana. Manresa, capital del Bages, acull la cinquena edició del congrés i ho fa des del Teatre Kursaal, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió sobre l’acústica en tres grans sales i una fira expositiva amb solucions i innovacions acústiques. 

Ja podeu notificar els nous representants municipals de la Xarxa

Amb el nou de mandat 2023-207, molts dels càrrecs electes han canviat i, per tant, cal aprovar per part dels Plens municipals els nous nomenaments com a representants de l'ens local a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Per als tècnics i tècniques d'ens locals membres de la Xarxa: recordeu als vostres secretaris municipals aquest tràmit i tan aviat com ens feu arribar el nou nomenament del representant del vostre ens local, l'electe tindrà accés a tots els serveis i continguts de la Xarxa.

Si sou un nou càrrec electe representant del vostre ens local a la Xarxa, la informació que teniu a continuació us interessa...

Us donem la benvinguda a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat!

Accediu a la nova pàgina de benvinguda per als nous electes membres de la Xarxa.

Es busquen municipis per impulsar projectes de gestió ambiental amb la col·laboració d’estudiants del “Màster d’Intervenció i Gestió Ambiental (UB-UAB – IL3)”

Recentment s’ha establert un marc de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de la província de Barcelona i el Màster Intervenció i Gestió Ambiental (impulsat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Formació Contínua IL3).

La Qualitat de l’Aire a debat i reflexió a Sabadell

El 3r Congrés de l’Aire se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre a Fira Sabadell.

Torna el Congrés biennal sobre la Qualitat de l’Aire a la co-capital del Vallès Occidental. Enguany, cinc administracions s’alineen per a donar cobertura i debat a la gestió de la qualitat de l’aire per a fer front comú en la seva problemàtica local/global. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell.