La costa del Garraf rep la visita d'almenys 28 espècies d'aus marines

Durant les campanyes d'albirament realitzades amb motiu delProjecte Rorqual, una investigació sobre la presència de balenes a la costa del Garraf, els experts van constatar la riquesa de la fauna de la zona i han destacat l'abundant presència d'aus al litoral local. Concretament, calculen que hi ha més de 28 espècies d'aus marines que visiten la costa del Garraf, de famílies com les gavines, els estercoràrids, les baldrigues, els estèrnids, els corbs marins i els mascarells, entre d'altres. 

L'Associació Edmaktub està desenvolupant des de 2013 un projecte de recerca centrat en l'estudi de la presència i el comportament del rorqual comú a la franja costanera compresa entre Barcelona i Tarragona. Durant les campanyes marines, que es realitzen entre els mesos de febrer a juny realitzant trajectes aleatoris a la costa del Garraf, l'equip científic d'Edmaktub ha constatat la gran biodiversitat de la zona d'estudi. Així, a més de balenes, és freqüent observar diferents espècies de cetacis, peixos i altres animals.

Pel que fa a les aus, durant la passada temporada 2015 van ser albirades fins a 28 espècies d'aus pertanyents a 13 famílies diferents:

1
Temes:
Territori
1
Categories:
Notícies