Obertes les convocatòries dels premis Capital verda europea 2022 i de la Fulla verda europea 2021

La vostra ciutat o poble pot ser la propera guanyadora del premi Capital verda europea 2022 (European Green Capital) i de la Fulla verda europea 2021 (European Green Leaf). La Comissió Europea ha llançat ambdues competicions i ara es busca la recerca de les ciutats guanyadores.

El European Green Capital Award (EGCA), que ja compleix el 13è any, s’atorga anualment a una ciutat europea de més de 100.000 habitants que s’ha mostrat líder en sostenibilitat mediambiental, social i econòmica. El guanyador del Premi 2022 rebrà 350.000 € [1] per començar el seu any com a Capital Verda Europea.

El Premi Europeu de la Fulla Verda (EGLA) està obert a ciutats i ciutats d’entre 20.000 i fins a 100.000 habitants, per reconèixer i promoure els seus esforços cap a una millor gestió i resultats ambientals. El guanyador del premi 2021 rebrà 75.000 € [2] per donar suport a les seves activitats durant tot el seu any de la fulla verda europea. Mollet del Vallès i Cornellà de Llobregat han rebut aquest guardó en anteriors edicions.

Font: Comissió Europea

Beneficis de guanyar i aplicar

El fet de ser una capital verda europea o una fulla verda europea aporta molts beneficis, entre els quals, un focus més en els projectes mediambientals, l’augment del turisme i la inversió estrangera, impulsant l’economia local i ajudant a crear ocupació. Els guanyadors i ciutats finalistes d’EGCA i EGLA també accedeixen a l’exclusiva Xarxa de Capital Verd Europea i a la Xarxa Verda Europea respectivament, proporcionant-los suport i una plataforma per compartir coneixement i bones pràctiques. A més, els sol·licitants anteriors han dit que el propi procés de sol·licitud ha resultat beneficiós per avaluar el progrés d'una ciutat i fer-se comparat entre els seus companys europeus.

Elegibilitat

Tant els premis de la capital verda europea com el fulla verda estan oberts a ciutats dels estats membres de la UE, països candidats a la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.

Registreu el vostre interès per accedir als formularis de sol·licitud

Totes les ciutats i ciutats europees que compleixin els requisits d’elegibilitat per a les competicions respectives poden sol·licitar el premi corresponent enviant un formulari de sol·licitud en línia.

Si la vostra ciutat o poble està interessada a sol·licitar, primer haureu de registrar el vostre interès i, després, tindreu accés al formulari complet de sol·licituds. El registre és completament gratuït i no requereix que presentis una sol·licitud en una data posterior; que permet a la vostra ciutat explorar el procés de sol·licitud i determinar si voleu fer una entrada formal.

El termini per enviar les vostres sol·licituds tant a les competicions de la Green Green Europeu com al 2022 i al 2021 European Green Leaf és el 14 d’octubre de 2019 a les 23:59 CEST (GMT +2).

On puc obtenir més informació?

Per obtenir més informació sobre el procés de sol·licitud, visiteu EGCA 2022 i EGLA 2021 o envieu un correu electrònic a info@europeangreencapital.eu per a la competició EGCA 2022 o info@europeangreenleaf.eu per a la competició EGLA 2021.

Molta sort a totes les ciutats!

1
Etiquetes:
Premi
1
Categories:
Convocatòries