Recursos virtuals per promoure la prevenció de residus tot l'any

Del 21 al 29 de novembre del 2020 vam celebrar la Setmana Europea de Prevenció de residus. Enguany, l’oferta de recursos que vam oferir des de les administracions supramunicipals es va adaptar a la situació sanitària. Es van recopilar tots els materials i accions virtuals en un sol portal interactiu.

Ara teniu disponible el portal interactiu amb els recursos virtuals per a la prevenció de residus per fer servir tot l'any. El podeu enllaçar o també incrustar directament dins les vostres webs - si no sabeu com fer-ho ens ho podeu consultar a xarxasost@diba.cat -. El portal en la versió per tot l'any incorporar algunes millores que ens heu fet arribar, especialment es pot accedir al cercador directament des del principi o podeu seguir el relat del Sr.I, i no inclou les activitats ja caducades.

Aquí les activitats que us destaquem:

 • Jocs interactius educatius, per aprendre amb els més petits de la casa tot jugant El menjar no es llença
   
 • Reptes per reduir el malbaratament alimentari: dibuixa les superheroïnes i superherois de l’aprofitament alimentari o quantifica el teu malbaratament.
   
 • Receptes d’aprofitament boníssimes que ens expliquen els companys d’Espigoladors.
   
 • Exposició virtual Reduïm Residus. Descobreix les característiques i la importància de la gestió dels residus amb l’objectiu d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals.
   
 • No et pots perdre la Websèrie FTM (Fes-ho tu mateix!), on repassem 9 maneres de reduir els residus de manera dinàmica i visual.