Les nenes i els nens de Vilanova i la Geltrú ratifiquen el seu compromís amb el Medi Ambient

Avui dijous 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. Una data sobre la qual Vilanova i la Geltrú treballa des de fa mesos, ja sigui en l'organització de la Fira Ambiental, i el seu programa d'activitats, com des de l'escola, a través del programa Agenda 21 local. 

Des de fa uns anys, l'alumnat d'escoles i instituts vilanovins aprofita aquesta data per recordar el seu compromís, respecte i cura pel medi ambient. I ho fa mitjançant la lectura del manifest, en el que es recullen aquestes voluntats. Aquest matí, l'Auditori Eduard Toldrà ha estat l'escenari escollit per ratificar aquest acord, que en aquesta ocasió ha triat la mobilitat i els seus efectes com a eix central del document. 

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Medi Ambient Blanca Albà, que s'ha adreçat als assistents, alumnes i mestres, per felicitar-los en la seva tasca. La regidora ha aprofitant també per felicitar els artistes creadors de la Mostra d'Objectes reciclats, que està exposada al CRIA, així com també per fer-los partícips de tota l'activitat que aquests dies viurà la ciutat. "Us vull convidar a tots a gaudir i participar de les activitats que s'han programat durant aquest cap de setmana, i que vingueu i veieu tot el que us ofereix la Fira Ambiental i el Mercat de segona mà". 


L'alcaldessa de la ciutat, els ha dit que s'havien de sentir orgullosos de la implicació que té Vilanova i la Geltrú en la cura i respecte cap al medi ambient, així com el seu treball que, any rera any, fan a través de l'Agenda 21 escolar. "M'alegra saber que sou conscients de la gran importància que té garantir-nos un món millor, amb la suma d'esforços de tots serà més fàcil. Ens hem de sentir orgullosos de que la nostra ciutat, Vilanova, sigui tan sensible en tot el que té a veure amb el medi ambient". 

Un feta la lectura del manifest ambiental, l'acte ha continuat amb una conferència de Marc Boada. El divulgador científic del programa Quequicom de TV3, ha explicat als assistents els efectes, avantatges i desavantatges del CO2. La seva xerrada ha captat l'atenció de tot l'auditori, gràcies a les seves explicacions i a tot un ventall de materials a través dels quals es genera l'energia que fem servir en el dia a dia.