3.485 escolars de Vilanova reben l'agenda escolar del medi ambient

L'Ajuntament de VNG, a través del Servei de Medi Ambient, ha repartit un any més l'agenda de la Diputació de Barcelona. Vilanova és el tercer municipi que n'ha repartit més

84.000 alumnes de 117 municipis de Catalunya ja disposen de l'Agenda Escolar del Medi Ambient per al curs 2013-2014. Es tracta d'un recurs d'educació ambiental adreçat a alumnes de primària i secundària, que la Diputació de Barcelona elabora, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, des de ja fa dotze anys. 
En el cas de Vilanova i la Geltrú se n'han repartit 3.485, el que la converteix en la localitat de la província de Barcelona on la ràtio d'agendes per habitant és més alta. Així, a El Prat de Llobregat se n'han repartit 4.100, i a Terrassa 3.910, però totes dues poblacions tenen més habitants que Vilanova, i per tant la ràtio és més baixa. 

El repartiment d'agendes a les escoles de la ciutat es fa a través de l'Agenda 21 escolar, programa que es gestiona des del Servei de Medi Ambient, que és qui ha sol·licitat els exemplars. Així, a l'escola L'Arjau n'han rebut 280, al Canigó en gaudiran 365 escolars, a l'escola Sant Jordi 330, a la Pasifae 120, a La Pau 55, a la Divina Providència 125, a l'escola Santa Teresa de Jesús 350, i pel que fa als insituts, al Dolors Mallafrè n'han rebut 550, al Manuel de Cabanyes 500, al Lluch i Rafecas 460, i a l'institut de Baix-a-mar 340. 

Una de les novetats destacades d'aquesta edició és que la portada és la imatge guanyadora del primer concurs de cobertes de l'Agenda Escolar, dissenyada per Guiu Carol, de l'Escola Doctor Joaquim Salarich de Vic. 

A banda, la Diputació de Barcelona també ha editat i repartit més de 7.000 calendaris de paret (310 a Vilanova) adreçats a alumnes de primària dels 108 municipis que els van sol·licitar. Aquests calendaris estan directament relacionats amb les agendes. 

En el projecte, que aquest curs té com a temàtica central l'estalvi energètic, hi ha participat també la Diputació d'Osca, tot i que és des de l'Àmbit de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des d'on se n'elaboren els continguts. D'aquesta manera, les agendes es tradueixen i s'adapten a les particularitats d'aquest territori i es tradueixen al castellà. 

El web de l'Agenda Escolar elaborat per l'Oficina Tècnica d'Internet de la Diputació de Barcelona, complementa aquests materials en format paper. Els qui naveguin per aquest ciberespai hi trobaran les activitats del curs i de cursos anteriors algunes d'elles en format interactiu-, juntament a d'altres informacions i propostes complementàries. També es podran descarregar el joc "Ciutats en transició", un joc de cartes disponible en format paper a la mateixa Agenda Escolar i un dels grans atractius del curs. 

L'Agenda Escolar també es manté present a les xarxes socials (Facebook, i Twitter) i compta amb un espai a la comunitat virtual d'accés restringit per als professors que utilitzen aquests materials.