Setmana Bio per l'alimentació ecològica

dissabte
19
08:00h
Octubre 2019
Data de finalització: diumenge, 27/10/2019 - 20:00

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.

Aquest esdeveniment es celebra des de l’any 2013. Les dates previstes per a la propera edició són del 19 al 27 d'octubre de 2019.

Les activitats de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica les organitzen els propis protagonistes del sector que estiguin interessats a donar a conèixer les seves activitats i/o productes. Així, les activitats poden ser organitzades per operadors ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc.


Dins del programa de la Setmana Bio hi caben molts tipus d'actuacions, tot i que les visites a pagesos i elaboradors de productes ecològics constitueix el plat fort de l'oferta. Igualment, i a partir de l'edició  de 2017, dins del projecte s'ha incorporat la Setmana Bio a l'escola, que agrupa una oferta d'activitats especialment pensades per i orientades a la comunitat educativa.

A més de les visites, en el programa de Setmana Bio s'hi poden incloure moltes altres activitats, sempre que comparteixin el mateix objectiu de donar a conèixer i promocionar la producció i alimentació ecològica entre la població i donar valor al territori i la seva gent, productes locals i cultura gastronòmica. 

La Setmana Bio per a l'alimentació és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques, a proposta de qualsevol agent promotor interessat en aquest objectiu.