Jornades de Medi Ambient. Eurosurfas: The International Surface Treatment Event

dimecres
04
09:30h
Octubre 2017
Data de finalització: dijous, 05/10/2017 - 14:30

Ens trobem en un moment crucial en l'esdevenir de la nostra societat i, per descomptat, el futur del nostre planeta. Hem desenvolupat les nostres activitats, tant en el món industrial com en el domèstic, d'acord amb la nostra manera d'entendre el benestar més immediat i a partir d'una societat basada en el consum immediat i d'un sol ús, de tal manera que estem posant en greu risc el nostre futur més immediat i també el de les generacions futures.

Les organitzacions internacionals (com l'ONU) han posat un èmfasi especial en els problemes que ha d'afrontar la societat actual, redactant tota una sèrie de treballs i documents en què se'ns exigeix de modificar les nostres actituds i encaminar-nos cap al manteniment i la conservació activa del nostre entorn, amb un desenvolupament econòmic sostenible que no malgasti els ja escassos recursos naturals que tenim.

Per aconseguir-ho, indiquen que el desenvolupament industrial, econòmic i social ha de ser inclusiu. Els processos industrials han de ser sostenibles i tenir com a objectiu principal tancar el cicle de la matèria: és a dir, actuar seguint criteris d'economia circular en totes les nostres actuacions sota els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que ha fet públics l'ONU. Seguint aquestes línies d'actuació, es proposen les següents jornades tècniques enfocades a l'aplicació correcta, en el món industrial, de l'economia circular i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (en endavant, ODS).